Boot naar Ameland vertrektijden

Wagenborg Passagiersdiensten verzorgt een geregelde veerdienst op Ameland

Twee moderne veerboten, de ‘Oerd’ en de ‘Sier’ worden hiervoor ingezet. Afhankelijk van hoog- of laagseizoen zijn er 8 tot 14 vaarten per dag tussen Holwerd en Ameland vv. De vaartijd bedraagt ongeveer 45 minuten. Wilt u met de boot naar Ameland met vertrektijden die flexibeler zijn? Of geeft u de voorkeur aan een andere opstapplaats. Dan kunt u bij Wagenborg Passagiersdiensten ook een watertaxi nemen. Die doet de oversteek in slechts 15 minuten en heeft flexibele vertrektijden en opstapplaatsen.

Onderstaand geven wij u voor uw overtocht met de boot naar Ameland de vertrektijden

Op werkdagen kunt u vanaf Ameland om 06.30 uur en vanaf Holwerd om 07.30 uur de eerste veerdienst nemen. Op zondagen is de eerste afvaart met de boot naar Ameland met vertrektijden om respectievelijk 08.30 (uit Ameland) en 09.30 uur (uit Holwerd). De laatste boot naar Ameland heeft vertrektijden vanaf Ameland om 18.30 uur en vanaf Holwerd om 19.30 uur. Alleen tijdens het hoogseizoen gaat er op vrijdag en zaterdag nog een boot één uur later volgens blogger E-Craig die hierover heel wat info op z’n blog heeft.

In het laagseizoen wordt van maandag tot en met vrijdag om de 2 uur gevaren; in het weekend vaart men dan maar 4 keer heen en weer. In het hoogseizoen (juni, juli en augustus) gelden aangepaste dienstregelingen. Op vrijdag en zaterdag wordt dan elk uur gevaren en op zondag 8 in plaat van 4 keer. Voor de boot naar Ameland zijn vertrektijden dus zo frequent beschikbaar dat er voor iedereen altijd wel een geschikte tijd te vinden is.